Za početak gradnje sto miliona dinara

Bez autora
Jan 20 2011

Tokom 2012. godine Užice bi trebalo da dobije zatvoreni bazen. To su obećali Verica Kalanović, ministarska za NIP i Jovan Marković, gradonačelnik Užica, nakon sastanka u Užicu. Na tom sastanku razgovarali su o načinima finansiranja tog projekta i pojasnili da će gradnja bazena, na koji Užice čeka decenijama, početi u ovoj godini. Ministarstvo za NIP i grad obezbedili su po 50 miliona dinara za početak gradnje, ali detalji oko kompletnog finansiranja nisu ugovoreni, pa je potreban još jedan susret predstavnika tog ministarstva i grada. Sigurno je da će se uraditi sve da u 2011. godini zajednički sa po minimum 50 miliona dinara započne finansiranje izgradnje zatvorenog bazena. Zatvoreni bazen je potreban tako velikom gradu kakav je Užice. Velika obaveza je da iznaći način za njegovo finansiranje i iznaći. Ipak, sigurno je da će se uraditi sve da u 2011. godini počne gradnja i da će se naći najjeftinije i najpovoljnije rešenje.

Za početak gradnje sto miliona dinaraTokom 2012. godine Užice bi trebalo da dobije zatvoreni bazen. To su obećali Verica Kalanović, ministarska za NIP i Jovan Marković, gradonačelnik Užica, nakon sastanka u Užicu.

Na tom sastanku razgovarali su o načinima finansiranja tog projekta i pojasnili da će gradnja bazena, na koji Užice čeka decenijama, početi u ovoj godini.

Kalanovićeva i Marković su istakli da su Ministarstvo za NIP i grad obezbedili po 50 miliona dinara za početak gradnje, ali kako je rečeno, detalji oko kompletnog finansiranja nisu ugovoreni, pa je potreban još jedan susret predstavnika tog ministarstva i grada.

- Sigurno je da ćemo uraditi sve da u 2011. godini zajednički sa po minimum 50 miliona dinara započnemo finansiranje izgradnje zatvorenog bazena - rekla je Kalanovićeva.

- Svesni smo da je zatvoreni bazen potreban tako velikom gradu kakav je Užice. Pred nama je velika obaveza da iznađemo načine za njegovo finansiranje i mislim da ćemo ih iznaći, ali u ovom trenutku nemamo odgovore na mnoga pitanja i zbog toga je potrebno da se još jedanput sastanemo. Ipak, sigurno je da ćemo uraditi sve da u 2011. godini počnemo gradnju i da ćemo naći najjeftinije i najpovoljnije rešenje - rekla je ona.

Jovan Marković, gradonačelnik Užica, naveo je da je za početak gradnje zatvorenog bazena u gradskom budžetu za ovu godinu planirano 50 miliona dinara i da je grad konkurisao i za sredstva iz NIP-a.

- Najvažniji projekat koji ćemo zajednički uraditi je izgradnja zatvorenog bazena. Dogovorili smo prve korake u tom poslu i da ono što zajednički započnemo moramo i da završimo - rekao je Marković.

Marković je krajem prošle godine rekao da će gradnja bazena početi u martu ove godine u naselju Carina, u blizini Medicinske škole, te da će ta investicija koštati oko dva i po miliona evra. Takođe, prema ranijim najavama, osim bazena dimenzija 25 sa 33 metra, budući kompleks imaće saunu, fitnes salu, teretanu, ali i ugostiteljske i druge komercijalne sadržaje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik